Guess Parfum

0

Guess is een Amerikaans modemerk, opgericht door de gebroeders Georges, Armand, Paul en Maurice Marciano. De in Marokko geboren en in Frankrijk opgevoede broers verhuisde in 1977 naar California om daar een bedrijf op te starten. The eerste Guess jeans ‘The Marilyn’ was stone-washed en bezat ter hoogte van de enkel een typerende rits. Tijdens de designer jeans trend, bracht Guess op het juiste moment een vernieuwend product. Via retailer Bloomingsdale’s werd het product op de markt gebracht.

Reclame speelde een belangrijke rol bij de oprichting van dit merk en zorgde ervoor dat het in de jaren ’80 één van de best verkochte denim merken werd. In 1985 begon Guess met de opvallende retrostijl zwart/wit reclames. In de loop der jaren speelde onder andere Claudia Schiffer, Anna Nicole Smith, Laetitia Casta, Carla Bruni en Naomi Campbell in de commercials.
In 1983 werd de collectie uitgebreid met jeans voor mannen en ook de horlogelijn genoot halverwege de jaren ‘80 veel succes. Later in de jaren ’90 waren er voor een korte periode ook huishoudelijke accessoires te verkrijgen.

In diezelfde jaren ’90 overleefde het merk de ups en downs van de modewereld en boekte in de 21e eeuw succes met kleding voor jeugd. Guess kleding is nu beschikbaar in drie verschillende lijnen: Guess (denim en casual), Guess by Marciano en Guess Kids.

Original, de eerste geur van Guess, verscheen eind jaren ‘80 in samenwerking met Revlon op de markt. De licentie lag tussen 2003 en 2009 bij Parlux en later bij Coty.

Share.

Leave A Reply